ENCYCLOPEDIE2 ENCYCLOPEDIE 2222x574 uitsnede 4

□ ART NOUVEAU EN ART DECO GLAS □

ENCY 1 KOP HOOFDSTUK ART NOUVEAU EN ART DECO GLAS 1920x600

 

 

 

Art Nouveau of Jugendstil is een kunststroming die tussen 1890 en 1920 op diverse plaatsen in Europa populair was. Het was een reactie op het impressionisme. De Jugendstil manifesteerde zich vooral in gebruiksvoorwerpen (glaskunst, plateel, sieraden, meubels), de architectuur en de schilderkunst. Art Nouveau is de benaming in België en Frankrijk, terwijl Jugendstil wordt gekoppeld aan Oostenrijk en Duitsland.

Lees meer in:

ART NOUVEAU EN ART DECO GLAS 

○○ CLOUDGLASS ○○

ENCY 2 KOP HOOFDSTUK CLOUGLASS 1920x600

 

 

 

Cloudglass is persglas waarbij tijdens het glasbazen donker gekleurde glaspoeders op een willekeurige manier worden gemengd door een basismassa van lichter gekleurd glas. Zodra het object in een mal werd geperst, vormden de fijne donkere glasslierten  een vrij gevormd patroon, waardoor ieder object ondanks de gelijke vorm toch een uniek stuk werd. De gekleurde glaswolken geven aan dit glas de naam Cloudglass.

Lees meer in:

CLOUDGLASS

◊◊◊ MODERN GLAS ◊◊◊

ENCY 3 KOP HOOFDTUK MODERN GLAS 1920x600

 

 

 

Art Deco Glass Amsterdam is niet gespecialiseerd in Modern Glas. Toch ruimen we met liefde een plek in op onze website voor na-oorlogs glas, omdat we soms in onze collectie speciale voorbeelden van moderne glaskunst opnemen. Dat gebeurt alleen als we geraakt worden door zo’n object. Vaak is er dan sprake is van absoluut vakmanschap, gecombineerd met verrassende keuzes op het punt van vorm en/of kleurgebruik.

Lees meer in:

MODERN GLAS