Glasservies 1898 Victor Saglier en Legras voor Koningin Wilhelmina?

Art Deco Glass Amsterdam heeft in zijn collectie een exclusief Frans schaaltje van Legras / Victor Saglier uit 1898.
Het glas met Hollands miniatuurlandschapje is gemaakt door  Legras, in opdracht van Victor Saglier, een edelsmid in Parijs. Van zijn hand is het fraai gevormde verzilverde hengsel. Dergelijke miniatuurlandschapjes van Nederland waren zeer geliefd in Frankrijk tussen 1895 en 1900 en werden ook gemaakt door Daum in Nancy.
Het schaaltje is gesigneerd met de letters V(ictor) en  S(aglier), met daaronder met de naam WILHELMINE. Dit is vast onze Koningin Wilhelmina, die in 1898 werd gekroond. Vermoedelijk is dit schaaltje een onderdeel van een groter servies, dat speciaal voor Koningin Wilhelmina is gemaakt. Binnenkort zal ik contact opnemen met de conservator van paleis Het Loo, om te informeren of dit door hem kan worden bevestigd.

Gesigneerde DAUM schaal uit 1896 te koop op CANFairs Breda

Deze prachtige Daum # Nancy gesigneerde schaal uit 1895-1898 is komend weekend te zien en te koop op de CANFairs beurs in Breda. Er staan afbeeldingen van Maretak op, gecombineerd met de Nieuwjaarswens: ” AU GUI L’AN NEUF “


Gesneden Kristallen Schaal op gedreven zilveren voet. Boheems 1850?

In consignatie gekregen van een collega: een geslepen en gesneden wit kristallen of glazen schaal met goudversieringen en een gedreven zilveren voet. Ik heb het vermoeden dat de schaal van origine Boheems is uit de de periode 1840-1860. Ik ben blij als iemand meer info over dit object kan geven!


Schaal van Delvaux, Paris 1920-1925

Het weekend van 9-11 januari 2015 is bij Art Deco Glass Amsterdam in Chateau Marquette te Heemskerk deze zeer exclusieve glazen kom met een dessin van zwaar geëmailleerde bloemboeketten te bewonderen. De schaal uit 1920-1925 is gesigneerd Delvaux, een luxe winkel in de Rue Royale te Parijs, die deze stukken in hun eigen glasatelier liet vervaardigen door zeer befaamde emaillisten.


Glazen medaillon René Lalique, 1937

Onze nieuwste aankoop: een prachtig zeer fijn uitgewerkt glazen medaillon van Lalique, 1937, met de beeltenis van “Vierge Maria”. Dit medaillon is gevat in een metalen ring en gezet in een zwartpurperen glazen voet. Het tweede weekend van januari 2015 te bewonderen op de 12e Decorade in Chateau Marquette  te Heemskerk. (VERKOCHT)


Schneider Vaas met Datura’s , 1927

Onze nieuwste aanwinst, net opgehaald in Frankrijk. Het is een Le Verre Francais camee vaasje van Charles Schneider met dessin Datura’s. Naast de signatuur Le Verre Francais is deze vaas uit 1927 ook gesigneerd Charder. (VERKOCHT)